Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Patiënten met een Nederlandse zorgverzekering
Ja, inschrijven is voor iedereen mogelijk. Als je ook direct je familieleden bij ons wilt inschrijven, kan dat via hetzelfde inschrijfformulier.
De basisverzekering dekt een groot deel van de zorg die je ontvangt vanuit de huisartsenpraktijk. Dit zijn de telefoontjes, visites en spreekuren door bijvoorbeeld een huisarts, doktersassistent, praktijkondersteuner, physician assistants en/of verpleegkundig specialist. Voor een ander deel geldt een eigen risico. Dat zijn de kosten die je zelf als patiënt moet betalen voor de zorg die je ontvangt. Dit gaat bijvoorbeeld om extra onderzoeken, verwijzingen en medicatie.
Hiervoor is toegang tot ons patiëntenportaal nodig. Als je staat ingeschreven bij Jans Huisartsen, krijg je automatisch toegang tot deze applicatie.
Een e-mailadres en een Nederlands telefoonnummer zijn voldoende.
We zijn elke maandag t/m vrijdag geopend van 08:00-17:00. Voor spoedgevallen in avond-, nacht- en weekend belt u naar: Huisartsenpost Sint Franciscus Gasthuis: tel 010-4669573.

Praktijk Rotterdam Centrum: Vasteland 22
Praktijk Rotterdam Kralingen: Struisenburgstraat 46

Ja, iedereen kan zich inschrijven bij Jans Huisartsen. Alleen wanneer je verder dan vijftien minuten rijden van de praktijk woont, nemen we contact met je op voor het definitief maken van je inschrijving. Bij langere afstanden kunnen we namelijk niet garanderen dat we op elk moment een huisbezoek kunnen doen.
Als je zorg nodig hebt, is het prettig als je zo snel mogelijk en dichtbij geholpen kunt worden. Aan niet-ingeschreven patiënten rekenen huisartsen daarnaast vaak extra kosten. En mocht het een keer voorkomen dat je buiten openingstijden zorg nodig hebt, word je bij een huisartsenpost doorgaans alleen geholpen als je ingeschreven staat bij een huisarts in dezelfde gemeente.